100% Φυσικό Σπίτι


Δεν ρυπαίνει το περιβάλλον
Ευχάριστη ατμόσφαιρα


Πρώτα από όλα ικανοποιεί την ανθρώπινη ανάγκη για επιστροφή στη φύση.
Το ξύλο βρίσκεται παντού, είναι ανανεώσιμη πρώτη ύλη που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον όταν αποσυντίθεται.
Επίσης το ξύλο διατηρεί την ευνοϊκή στάθμη υγρασίας του αέρα του, στο εσωτερικό του σπιτιού, συμβάλλοντας στη πρόληψη των αναπνευστικών παθήσεων. Έτσι δημιουργείται ένα ισορροπημένο μικρόκλιμα και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στους διαμένοντες.

Σύγχρονη σχεδίαση

Μεγάλη δυνατότητα πολύπλοκων κατασκευών.
Σχεδιάζουμε μαζί το σπίτι σας, όπως το έχετε φανταστεί.


Αντισεισμικά

Τα ξύλινα σπίτια είναι αντισεισμικά γιατί έχουν πιο μικρό βάρος ενώ ταυτόχρονα έχουν και υψηλό βαθμό ελαστικότητας.

Έτσι σε περίπτωση σεισμού, τα δυναμικά της ταλάντωσης του χτίσματος είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με εκείνα της συμβατικής κατασκευής.

Αυτό σημαίνει ότι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κατάρρευσης εξαιτίας φυσικών παραγόντων (σεισμοί, καθίζηση κλπ.).


Μικρός Χρόνος Κατασκευής

Σημαντική είναι και η ελαχιστοποίηση του χρόνου κατασκευής.
Ένας μέσος όρος κατασκευής είναι περίπου 2-3 μήνες.


Τρόπος Κατασκευής


Οι κορμοί της τοιχοποιίας περνούν από ειδικά μηχανήματα όπου παίρνουν την κυκλική ή ορθογώνια μορφή τους και ταυτόχρονα δημιουργούνται εσοχές και εξοχές, κατά μήκος των κορμών που αποσκοπούν στην πλήρη εφαρμογή και σταθεροποίηση κατά την οριζόντια τοποθέτησή τους, του ενός πάνω στο άλλο.
Οι συνδέσεις των κορμών στις γωνίες, γίνονται με ανάλογη δημιουργία εσοχών, έτσι ώστε να διασταυρώνονται και να δένονται μεταξύ τους.
Επίσης στους κορμούς της τοιχοποιίας τοποθετούνται βίδες – ντίζες με μήκος όσο το ύψος του τοίχου, για να γίνει η κατασκευή πιο σταθερή και πιο συμπαγής.

Αξιόλογη Θερμομόνωση

Επιτυγχάνεται αξιόλογη θερμομόνωση επειδή το ξύλο είναι το πιο ζεστό δομικό υλικό οπότε σε συνδυασμό με τα σωστά θερμομονωτικά υλικά (στην τοιχοποιία, στέγη, μεσοπάτωμα) εξασφαλίζεται απόλυτη ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.
Σχετικά με την μόνωση, εξαρτάται από εσάς αν θέλετε διπλά τοιχία με μόνωση πετροβάμβακα ή μονοτικό DOW και άλλα μονωτικά υλικά, ή ακόμα και σοβά που συνδυάζεται όμορφα και με το ξύλο, γυψοσανίδα, πέτρες κλπ.
Επίσης οι τοιχοποιίες μπορούν να γίνουν με μονά τοιχία κάνοντας οριζόντια διαδοχική τοποθέτηση (δηλαδή ο ένας κορμός πάνω στον άλλο).
Σε αυτή την περίπτωση στηριζόμαστε στη θερμομονωτικότητα του ξύλου χρησιμοποιώντας σύνθετες αντικολλητές ξυλείες σε κατάλληλες ανά περίπτωση διατομή.

Ελάχιστη Συντήρηση

Χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση, μόνο ένα επαναληπτικό βερνίκωμα εξωτερικά κάθε 5 με 6 χρόνια.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, που όλοι φοβόμαστε, τα κορμόσπιτα δεν καίγονται γρήγορα, είναι βραδύκαυστα. Μάλιστα για επιπλέον προστασία υπάρχει η δυνατότητα να επαλειφθεί με ειδικά υλικά εμποτισμού, τα οποία έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν ακόμα περισσότερο την καύση τους.

Ανθεκτικότητα

Όλη η χρησιμοποιημένη ξυλεία είναι εμποτισμένη, έτσι ώστε να καθίσταται ανθεκτική στην έκθεση στον ήλιο και την υγρασία, καθώς επίσης στο σαράκι και σε άλλους επιβλαβείς για το ξύλο μικροοργανισμούς. Τα βερνίκια αυτά τα οποία είναι και βραδύκαυστα, απορροφώνται από το ξύλο, με αποτέλεσμα μετά από 5 έως 6 χρόνια θα χρειαστεί ένα πέρασμα μόνο εξωτερικά για τη συντήρηση του ξύλου. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την μακροβιότητα των ξύλινων κατασκευών μας για μια ζωή.

Κορμοί Σκανδιναβικής ΞυλείαςΤο υλικό που χρησιμοποιείται για τη κατασκευή είναι κορμοί σκανδιναβικού πεύκου που αναπτύσσονται σε πολικές περιοχές με πολλά πλεονεκτήματα απέναντι στα ξύλα δένδρων της κεντρικής και ιδιαίτερα της νότιας Ευρώπης, όπως:
- Αυξημένο ειδικό βάρος
- Μεγάλη μηχανική αντοχή σε θλίψη
- Ελάχιστη υδατοαπορρόφηση
- Αυξημένη θερμομόνωση