ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΞΥΛΕΙΑ

Κάθε χρόνο εισάγονται χιλιάδες κυβικά μέτρα ξυλείας από Σκανδιναβικές χώρες όπως η Σουηδία και Νορβηγία. Όλη η ξυλεία που εισάγεται είναι πιστοποιημένη από FSC και PEFC.

Όλη η χρησιμοποιούμενη ξυλεία κατασκευάζεται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις και προέρχεται από αργά αναπτυσσόμενα δένδρα. Η επεξεργασία γίνεται με ψηφιακή τεχνολογία υπό την στενή επιτήρηση εξειδικευμένου προσωπικού. Η επιδίωξη μας είναι να κατασκευάζουμε υψηλής ποιότητας κορμούς και γενικότερα η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών είναι η μοναδική μας επιλογή.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η μακρόχρονη παρουσία μας στον χώρο των ξύλινων σπιτιών, μας βοήθησε να αποκτήσουμε μεγάλη κατασκευαστική εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι η κάθε αγορά έχει τις δικές της απαιτήσεις σε ότι αφορά το επίπεδο της υγρασίας, γι αυτό χρησιμοποιούνται ειδικοί αποξηραντές. Για παράδειγμα στην Ισπανία, η ξυλεία απαιτείται να έχει πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας, ενώ στην Αγγλία λόγω της ομίχλης και της υψηλής υγρασίας, η ξυλεία πρέπει να έχει υψηλότερα επίπεδα υγρασίας. Όλη η ξυλεία περνάει μέσα από αυτή την διαδικασία ενώ στη συνέχεια τα ξύλα πλανίζονται για άριστο τελικό αποτέλεσμα. Κάθε ένα ξύλο ξεχωριστά ελέγχεται από εξειδικευμένο προσωπικό ποιοτικού ελέγχου. Αυτοί ελέγχουν για παράδειγμα, ότι οι ενώσεις των κορμών ταιριάζουν τέλεια και ότι οι εγκοπές είναι εκεί που πρέπει να είναι. Ελέγχουν επίσης το μήκος, το πλάτος και το πάχος της ξυλείας σύμφωνα με το σχέδιο και τις ειδικές ποιοτικές απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία που συνεργαζομαστε ειναι εξειδικευμένη στην κατασκευή ξύλινων οικισκων, χρησιμοποιεί μία ολοκληρωμένη τεχνολογία επεξεργασίας ξύλου, δια μέσου της οποίας είναι δυνατόν να ικανοποιήσουμε και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις των πελατών μας. Το πρώτο βήμα είναι η αποξυρανση της ξυλεία μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας. Ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιειται , Γερμανικής προέλευσης, επιτρέπει να κατασκευάζονται τα πιο όμορφα και σύνθετα ξύλινα σπίτια για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Ολος ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι ελεγχόμενος από κεντρικό υπολογιστή.

Με την βοήθεια σαρωτή γραμμικού κώδικα(BAR CODE SCANNER), όλα τα εξαρτήματα ελέγχονται ξεχωριστά με αποτέλεσμα κανένα πακέτο δεν συσκευάζεται εάν λείπει έστω και ένα εξάρτημα. Λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας σχετικά με την κατασκευή τόσο εξοχικών όσο και μόνιμων κατοικιών, μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας. Μπορούμε να κατασκευάσουμε ξύλινα σπίτια με διαφορετικό πάχος κορμών και με διαφορετικούς τρόπους κατασκευής: Μονομπλόκ, διπλό τοιχίο κ.λπ. Κάθε χρόνο γινονται επενδυσεις σε νέες τεχνολογίες με αποτελεσμα τη δημιουργια νέας γκάμας προϊόντων προκειμένου να ικανοποιηθουν οι απαιτήσεις των πελατών μας. Λόγω της υψηλής ζήτησης για εμποτισμένη ξυλεία υπό πίεση, εγινε επενδυση για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κλίβανο – προκειμένου να κατασκευάζονται προϊόντα όπως ξύλινοι οικίσκοι, βεράντες, κιόσκια, κ.λ.π. Τα ξυλινα σπιτια μας μπορούν να τοποθετηθούν σε παραθαλάσσιες περιοχές και άλλα μέρη με υψηλή υγρασία χωρίς επιπλέον προστασία. Ο εμποτισμός υπό πίεση γίνεται με χημικούς παράγοντες σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες CSN 490600-1, CSN EN 599-1. O εμποτισμός υπό πίεση γίνεται σε βάθος και προστατεύει τα ξύλινα στοιχεία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου. Η εμποτισμένη επιφάνεια του ξύλου δεν έχει υπολείμματα ξύλου ούτε μυρωδιές.

Η διαδικασία εμποτισμού

Μία από τις πλέον αποτελεσματικές και απλές λύσεις για την αύξηση της αντοχής του ξύλου όταν έρχεται σε επαφή με το έδαφος είναι ο εμποτισμός υπό πίεση σε κλίβανο.

Η διαδικασία εμποτισμού λειτουργεί προστατευτικά έναντι αρνητικών παραγόντων όπως, κακοκαιρία, μύκητες, και έντομα. Διαμέσου του εμποτισμού, ειδικότερα επιτυγχάνονται:

 • Αυξημένη αντοχή του ξύλου σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας και σε επαφή με το έδαφος.
 • Αντοχή στην παραμόρφωση(διαστολές, συστολές λόγω αλλαγών στα επίπεδα υγρασίας.
 • Αντοχή στους μύκητες και σε επιβλαβή για το ξύλο έντομα.
 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση της μούχλας.

Ανάλογα με το είδος του ξύλου, ο εμποτισμός υπό πίεση σε κλίβανο βελτιώνει σημαντικά την αντοχή σε συστολές και διαστολές, που σημαίνει ότι το προϊόν διατηρεί την αρχική του μορφή για παρα πολλα χρόνια.

Η ξυλεία εισάγεται σε κλίβανο- δημιουργείται κενό- ο αέρας αφαιρείται από τα κύτταρα του ξύλου. Ο κλίβανος τροφοδοτείται με συντηρητικό διάλυμα το οποίο διεισδύει στο ξύλο σε συνθήκες κενού αέρος. Υδραυλική πίεση ασκείται ώστε να συμπιέσει το συντηρητικό διάλυμα βαθιά στο ξύλο, ενώ με αρνητική πίεση το επιπλέον διάλυμα αντλείται πίσω στο δοχείο αποθήκευσης. Η χαμηλή πίεση μέσα στο ξύλο απορροφά το διάλυμα από την επιφάνεια του ξύλου μόλις τοποθετηθεί στον αέρα.

Στο τέλος της διαδικασίας το ξύλο αφήνεται να στεγνώσει στις κατάλληλες συνθήκες. Μέσω του εμποτισμού υπό πίεση σε κλίβανο, το προϊόν προστατεύεται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και έτσι αυξάνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του προϊόντος.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

 • Προηγμένη τεχνολογία βασισμένη σε Computers.
 • Μετά την διαδικασία ξήρανσης ελέγχεται η υγρασία του ξύλου ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στα επιθυμητά επίπεδα.
 • Ξήρανση της ξυλείας σε κλίβανο.
 • Δυνατότητα δημιουργίας σύνθετης ξυλείας εάν απαιτείται.
 • Ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός προσδίδει στους κορμούς το τέλειο σχήμα που θέλουμε.
 • Όλα τα στοιχεία κατασκευής ελέγχονται προσεκτικά.
 • Χάρη στις αυτοματοποιημένες μηχανές Schneider CNC, κατασκευάζεται μεγάλη ποικιλία εγκοπών(διάφορα πάχη), για τέλεια “δεσίματα”(συνδεσμολογία) μεγάλων σε μήκος κορμών, για γρήγορο και εύκολο μοντάρισμα.
 • Το κύριο πλεονέκτημα του εμποτισμού υπό πίεση, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, είναι ότι το υπό πίεση σύστημα εμποτισμού διεισδύει βαθιά στο ξύλο και το προϊόν προστατεύεται αποτελεσματικά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με αποτέλεσμα την αυξημένη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
 • Με την χρήση εσωτερικού συστήματος γραμμικού κώδικα(Bar Code) είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων που παραδίδουμε.
 • Αφού όλα τα εξαρτήματα έχουν ελεγχθεί ήδη ποιοτικά, το σύστημα επαληθεύει τον ποιοτικό έλεγχο.Με την βοήθεια του σαρωτή (Scanner) που “διαβάζει” κάθε Barcode ξεχωριστά, είναι εύκολος ο εντοπισμός εξαρτημάτων που τυχόν λείπουν από τη συσκευασία.
 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  Προκειμένου να περιορίστουν τυχόν λάθη, πραγματοποιειται στο εργοστάσιο δοκιμαστικό μοντάρισμα των οικιών.
  Ισχυρές μεταλλικές ράβδοι(ντίζες) με παξιμάδι για καλύτερο “δέσιμο” του σπιτιού.
  Barcodes
  Ο σκοπός της μεταλλικής ράβδου(ντίζας) είναι για το καλύτερο δέσιμο των κορμών, και την καλύτερη στατική συμπεριφορά της οικίας.

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ (ΔΕΣΙΜΟ) ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΚΟΡΜΩΝ

  ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

  ΠΟΜΠΕ ΚΟΡΜΟΣ

  ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

  ΜΟΝΩΣΕΙΣ

  ΔΙΠΛΟ ΤΟΙΧΙΟ ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 300 mm.

  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ

  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ

  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

  Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέχρι το 2020 οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένονται να αυξηθούν κατά 20% και 33% αντίστοιχα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο πληθυσμός πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ενέργειας αποτελεσματικά. Τα πλεονεκτήματα της εξοικονόμησης ενέργειας δεν σχετίζονται μόνο με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος η του φυσικού αερίου αλλά σχετίζονται επίσης με την κατανάλωση του άνθρακα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την χρήση του.

  Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουμε την εξοικονόμηση ενέργειας πολύ σοβαρά και με μία σειρά προϊόντων προσανατολιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση

  ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  Η ΖΕΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΡΜΟΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΡΥΑ ΖΩΝΗ

  U- VALUE(w/m2K). H τιμή αυτή αντιπροσωπεύει την απώλεια θερμότητας που έχει το κάθε υλικό. Βασικά ο αριθμός αντιπροσωπεύει την θερμική απώλεια σε watt ανά τετραγωνικό μέτρο για διαφορά ενός βαθμού θερμοκρασίας.

  Μία υψηλότερη τιμή U- VALUE= Μεγαλύτερη απώλεια.

  Μία χαμηλότερη τιμή U-VALUE= Μικρότερη απώλεια.

  Ο λόγος (W/m2K) είναι η θερμική αγωγιμότητα κάθε στοιβάδας του υλικού.

  Τα μονωτικά υλικά είναι αποτελεσματικά διότι εμπεριέχουν θύλακες αέρα οι οποίοι περιορίζουν την αγωγιμότητα.

  Η ενέργεια χρησιμοποιείται:
  Κατά 60% για θέρμανση και ψύξη
  Κατά 40% για οικιακές συσκευές.

  ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

  • 35% ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ
  • 25% ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ
  • 15% ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ
  • 15% ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
  • 10% ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

  <

  ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

  ΕΞΩΤΕΡ. ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΡΗΤΙΝΩΔΕΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΞΥΛΟ

  • ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑ
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΞΥΛΟ

   • ΑΠΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ
   • ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑ

  Παράθυρα

  ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ Η ΠΟΡΤΕΣ