Επιλέξτε το είδος της τοιχοποιίας που επιθυμείτε.

Μονή Τοιχοποιία

Σύνθετη Τοιχοποιία

ΕΞ.ΤΟΙΧΟΣΜΟΝΩΣΗΕΣ.ΤΟΙΧΟΣΠΑΧΟΣ ΤΟΙΧΟΥ
20202060
20302070
20402080
30303090
304030100
306030120
404040120
405040130

Διπλή Τοιχοποιία

Αναλυτικά

1.ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΙΧΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣΙΦ ΞΥΛΟ ΟΡΘΟΓΩΝΙΑΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΠΑΧΟΥΣ ΑΠΟ 32 ΕΩΣ 80 χιλ
2.ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ
3.ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (πετροβαμβακας,Διογκωμενη η Εξηλασμενη πολυστερινη)
4.ΑΝΑΠΝΕΟΥΣΑ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ
5.ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΡΑΜΠΟΤΕ ΞΥΛΟ, ΓΙΨΟΣΑΝΙΔΑ ΠΑΧΟΥΣ 19 χιλ

Η διατομή των ξύλινων τοιχίων (μονών η διπλών)καθορίζεται ανάλογα την επιθυμία και τις απαιτήσεις του πελάτη . Επίσης το είδος και το πάχος των μονώσεων είναι στην ελεύθερη επιλογή των ενδιαφερομένων

Όλη η ξυλεία που χρησιμοποιεί η εταιρεία ΒΗS Kyriazis είναι Σκανδιναβικής προέλευσης από τις χώρες της Σουηδίας και Νορβηγίας. Οι κορμοί έχουν υποστεί ξήρανση σε κλίβανο προτού πάρουν τη μορφή της εκάστοτε κατοικίας.

Ο οικολογικός εμποτισμός που χρησιμοποιείται στην ξυλεία κάθε σπιτιού σταματάει την επαφή του ξύλου με μικροοργανισμούς που σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαν να την αλλοιώσουν.

O εμποτισμός υπό πίεση γίνεται σε βάθος και προστατεύει τα ξύλινα στοιχεία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου. Η εμποτισμένη επιφάνεια του ξύλου δεν έχει υπολείμματα ξύλου ούτε μυρωδιές.

Μία από τις πλέον αποτελεσματικές και απλές λύσεις για την αύξηση της αντοχής του ξύλου όταν έρχεται σε επαφή με το έδαφος είναι ο εμποτισμός υπό πίεση σε κλίβανο.

Η διαδικασία εμποτισμού λειτουργεί προστατευτικά έναντι αρνητικών παραγόντων όπως, κακοκαιρία, μύκητες, και έντομα. Διαμέσου του εμποτισμού, ειδικότερα επιτυγχάνονται:

  • Αυξημένη αντοχή του ξύλου σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας και σε επαφή με το έδαφος.
  • Αντοχή στην παραμόρφωση(διαστολές, συστολές λόγω αλλαγών στα επίπεδα υγρασίας.
  • Αντοχή στους μύκητες και σε επιβλαβή για το ξύλο έντομα.
  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση της μούχλας.

Ανάλογα με το είδος του ξύλου, ο εμποτισμός υπό πίεση σε κλίβανο βελτιώνει σημαντικά την αντοχή σε συστολές και διαστολές, που σημαίνει ότι το προϊόν διατηρεί την αρχική του μορφή για παρα πολλα χρόνια.

Η ξυλεία εισάγεται σε κλίβανο- δημιουργείται κενό- ο αέρας αφαιρείται από τα κύτταρα του ξύλου. Ο κλίβανος τροφοδοτείται με συντηρητικό διάλυμα το οποίο διεισδύει στο ξύλο σε συνθήκες κενού αέρος. Υδραυλική πίεση ασκείται ώστε να συμπιέσει το συντηρητικό διάλυμα βαθιά στο ξύλο, ενώ με αρνητική πίεση το επιπλέον διάλυμα αντλείται πίσω στο δοχείο αποθήκευσης. Η χαμηλή πίεση μέσα στο ξύλο απορροφά το διάλυμα από την επιφάνεια του ξύλου μόλις τοποθετηθεί στον αέρα.

Στο τέλος της διαδικασίας το ξύλο αφήνεται να στεγνώσει στις κατάλληλες συνθήκες. Μέσω του εμποτισμού υπό πίεση σε κλίβανο, το προϊόν προστατεύεται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και έτσι αυξάνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Το δέσιμο των τοιχίων ( μονών και διπλών), εκτός από την διπλή θυληκωτή επαφή των δοκών, επιτυγχάνεται και με την χρήση μεταλλικών ντιζών με ελατήρια και παξιμάδια , έτσι ώστε τα τοιχία να είναι συμπαγή.

Βήματα Δεσίματος

Συντελεστής Θερμικής Αγωγιμότητας

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΥΛΙΚΟW/(mk)
ΛΕΥΚΗ ΞΥΛΕΙΑ 0,14
ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ1,21
ΧΑΛΥΒΑΣ 60,00

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει τις τιμές θερμοχωρητικότητας δηλ. την ποσότητα της θερμότητας που απορροφούν τα υλικά. Το ξύλο με μικρή τιμή θερμοχωρητικότητας σε σχέση με το σκυρόδεμα και τον χάλυβα που έχουν μεγαλύτερη έχει σαν αποτέλεσμα το χειμώνα να <<εγκλωβίζει>> την θερμότητα στο χώρο και να θερμαίνεται πιο γρήγορα ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί αντίστροφα δηλ. απωθεί τη θερμότητα από το περιβάλλον με αποτέλεσμα να διατηρεί το σπίτι δροσερό, εξασφαλίζοντας έως και 30% οικονομία σε θέρμανση και ψύξη. Σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό από το μπετό και 430 φορές από τον χάλυβα.

Κατεβάστε τα PDF αρχεία