Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σας

1Η χρησιμοποιούμενη ξυλεία υφίσταται κάποιο ποιοτικό έλεγχο ?
Η μακρόχρονη παρουσία μας στον χώρο των ξύλινων σπιτιών, μας βοήθησε να αποκτήσουμε μεγάλη κατασκευαστική εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι η κάθε αγορά έχει τις δικές της απαιτήσεις σε ότι αφορά το επίπεδο της υγρασίας, γι αυτό χρησιμοποιούνται ειδικοί αποξηραντές. Για παράδειγμα στην Ισπανία, η ξυλεία απαιτείται να έχει πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας, ενώ στην Αγγλία λόγω της ομίχλης και της υψηλής υγρασίας, η ξυλεία πρέπει να έχει υψηλότερα επίπεδα υγρασίας. Όλη η ξυλεία περνάει μέσα από αυτή την διαδικασία ενώ στη συνέχεια τα ξύλα πλανίζονται για άριστο τελικό αποτέλεσμα. Κάθε ένα ξύλο ξεχωριστά ελέγχεται από εξειδικευμένο προσωπικό ποιοτικού ελέγχου. Αυτοί ελέγχουν για παράδειγμα, ότι οι ενώσεις των κορμών ταιριάζουν τέλεια και ότι οι εγκοπές είναι εκεί που πρέπει να είναι. Ελέγχουν επίσης το μήκος, το πλάτος και το πάχος της ξυλείας σύμφωνα με το σχέδιο και τις ειδικές ποιοτικές απαιτήσεις του κάθε πελάτη.
2Η εφαρμοζόμενη τεχνολογία προστατεύει και διατηρεί την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής ?

Η εταιρεία που συνεργαζόμαστε είναι εξειδικευμένη στην κατασκευή ξύλινων οικίσκων, χρησιμοποιεί μία ολοκληρωμένη τεχνολογία επεξεργασίας ξύλου, δια μέσου της οποίας είναι δυνατόν να ικανοποιήσουμε και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις των πελατών μας. Το πρώτο βήμα είναι η αποξήρανση της ξυλεία μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας. Ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται , Γερμανικής προέλευσης, επιτρέπει να κατασκευάζονται τα πιο όμορφα και σύνθετα ξύλινα σπίτια για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι ελεγχόμενος από κεντρικό υπολογιστή.

Με την βοήθεια σαρωτή γραμμικού κώδικα(BAR CODE SCANNER), όλα τα εξαρτήματα ελέγχονται ξεχωριστά με αποτέλεσμα κανένα πακέτο δεν συσκευάζεται εάν λείπει έστω και ένα εξάρτημα. Λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας σχετικά με την κατασκευή τόσο εξοχικών όσο και μόνιμων κατοικιών, μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας. Μπορούμε να κατασκευάσουμε ξύλινα σπίτια με διαφορετικό πάχος κορμών και με διαφορετικούς τρόπους κατασκευής: Μονομπλόκ, διπλό τοιχίο κ.λπ. Κάθε χρόνο γίνονται επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέας γκάμας προϊόντων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πελατών μας. Λόγω της υψηλής ζήτησης για εμποτισμένη ξυλεία υπό πίεση, έγινε επένδυση για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κλίβανο – προκειμένου να κατασκευάζονται προϊόντα όπως ξύλινοι οικίσκοι, βεράντες, κιόσκια, κ.λ.π. Τα ξύλινα σπίτια μας μπορούν να τοποθετηθούν σε παραθαλάσσιες περιοχές και άλλα μέρη με υψηλή υγρασία χωρίς επιπλέον προστασία. Ο εμποτισμός υπό πίεση γίνεται με χημικούς παράγοντες σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες CSN 490600-1, CSN EN 599-1. O εμποτισμός υπό πίεση γίνεται σε βάθος και προστατεύει τα ξύλινα στοιχεία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου. Η εμποτισμένη επιφάνεια του ξύλου δεν έχει υπολείμματα ξύλου ούτε μυρωδιές.

3Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των κορμών της Σκανδιναβικής Ξυλείας?
Το υλικό που χρησιμοποιείται για τη κατασκευή είναι κορμοί Σκανδιναβικού πεύκου που αναπτύσσονται σε πολικές περιοχές με πολλά πλεονεκτήματα απέναντι στα ξύλα δένδρων της κεντρικής και ιδιαίτερα της νότιας Ευρώπης, όπως:
  • Αυξημένο ειδικό βάρος
  • Μεγάλη μηχανική αντοχή σε θλίψη
  • Ελάχιστη υδατοαπορρόφηση
  • Αυξημένη θερμομόνωση

Κάθε χρόνο εισάγονται χιλιάδες κυβικά μέτρα ξυλείας από Σκανδιναβικές χώρες όπως η Σουηδία και Νορβηγία. Όλη η ξυλεία που εισάγεται είναι πιστοποιημένη από FSC και PEFC.

Όλη η χρησιμοποιούμενη ξυλεία κατασκευάζεται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις και προέρχεται από αργά αναπτυσσόμενα δένδρα. Η επεξεργασία γίνεται με ψηφιακή τεχνολογία υπό την στενή επιτήρηση εξειδικευμένου προσωπικού. Η επιδίωξη μας είναι να κατασκευάζουμε υψηλής ποιότητας κορμούς και γενικότερα η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών είναι η μοναδική μας επιλογή.

4Γιατί κάποιος να προτιμήσει τον συγκεκριμένο τρόπο δομησης ;

Εν συντομία η πιο χαμηλή τιμή ,η εξοικονόμηση ενέργειας, η μειωμένη συντήρηση,το χαμηλό κόστος λειτουργίας, η ταχύτητα της κατασκευής και η αντοχή στο πέρασμα του χρόνου είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο συγκεκριμένος τρόπος δόμησης .

70% όλων των νέων ανά τον κόσμο σπιτιών χτίζονται με ξύλινη κατασκευή.

Θεωρούμε ότι ο κάθε πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις και όνειρα για το πώς θα είναι η κατοικία του. Γι' αυτό εμείς είμαστε ευέλικτοι και μπορούμε να αποπερατώσουμε οποιοδήποτε σχέδιο μας ζητηθεί σε προσυμφωνημένο κόστος

5Τι γίνεται σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Σε εργαστηριακές δοκιμές  αποδείχτηκε ότι το ξύλο δεν μπορεί να αναφλεγεί εύκολα επειδή είναι κακός αγωγός θερμότητας και τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν βραδύκαυστο.

Το κτίριο από μπετόν λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται σε περίπτωση πυρκαγιάς, παθαίνει ανεπανόρθωτες ζημιές στη δομή του, αφού ο οπλισμός του καταστρέφεται. Ένα συμβατικό σπίτι κινδυνεύει με μη αναστρέψιμη ζημιά καθώς αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το τσιμέντο γίνεται σκόνη και ο οπλισμός του κτιρίου διαστέλλεται.

Εφόσον το ξύλο έχει υποστεί εμποτισμό με τα κατάλληλα και εγκεκριμένα οικολογικά υλικά πυροπροστασίας, τότε μαζί με την φυσική βραδύτητα καύσης του ξύλου, δίνουν ικανοποιητικότατους συντελεστές πυροπροστασίας καλύτερους ακόμη και από τις συμβατικές κατασκευές.

6Η συμπεριφορά σε επικείμενο σεισμό είναι καλή ;

Οι ξύλινες κατοικίες ήταν οι μόνες κατασκευές που έδειξαν τεράστια αντοχή και έσωσαν ζωές και περιουσίες σε όλους τους μεγάλους σεισμούς που έγιναν στον πλανήτη.

Η καλή σεισμική συμπεριφορά των ξύλινων κτιρίων αποδίδεται κυρίως στην υψηλή ειδική αντοχή του ξύλου (μηχανική αντοχή/πυκνότητα).

Τα ξύλινα σπίτια είναι αντισεισμικά γιατί έχουν πιο μικρό βάρος ενώ ταυτόχρονα έχουν και υψηλό βαθμό ελαστικότητας.

Έτσι σε περίπτωση σεισμού, τα δυναμικά της ταλάντωσης του χτίσματος είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με εκείνα της συμβατικής κατασκευής.

Η ελαστικότητα που έχει το ξύλο το καθιστούν ιδιαίτερα ανθεκτικό στη κάμψη εκεί που άλλα υλικά ρηγματώνονται. Η υπεροχή της ξύλινης κατασκευής στη σεισμική καταπόνηση είναι καταφανής. Τα κτίρια με ξύλινο σκελετό είναι η ασφαλέστερη κατασκευή που μπορεί να βρεθεί κανείς κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Πάρτε παράδειγμα την Ιαπωνία που πλήττεται από συχνούς και ισχυρούς σεισμούς και σαν κύριες κατοικίες εμπιστεύονται σπίτια αποκλειστικά από ξύλινα σκελετά.

7Όσον αφορά τη θερμομόνωσή τους, είναι ικανοποιητική;

Τα προκάτ ξύλινα σπίτια εμφανίζουν θερμομόνωση υψηλών προδιαγραφών. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να ντύσουν τον ξύλινο σκελετό έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες και σε συνεργασία με το μονωτικό υλικό που μπαίνει στο κενό του σκελετού το σπίτι ασφαλίζεται από τις δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες (είτε ζέστη είτε κρύο), παρέχοντας στους ενοίκους ένα ευχάριστο, υγιή και φυσικό χώρο διαμονής και μια κατασκευή με χαμηλό κόστος θέρμανσης.

Το ξύλο σαν κακός αγωγός θερμότητας και ηλεκτρισμού που αποδεδειγμένα είναι από τη φύση του παρέχει άριστο επίπεδο θερμομόνωσης.

Αν επισκευθείτε ένα ξύλινο κτίριο θα διαπιστώσετε ότι είναι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με μελέτες, το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό από το μπετόν, 700 φορές από το σίδηρο και 2000 φορές πιο μονωτικό από το αλουμίνιο.

Επίσης οι σύγχρονες ξύλινες κατασκευές απολαμβάνουν καλύτερα τις ακουστικές ιδιότητες μόνωσης από ότι τα συστήματα τοιχοποιίας ή χάλυβα λόγω του ότι επενδύονται με ειδικά υλικά που τοποθετούνται τόσο στα χωρίσματα των δωματίων, όσο και στα πατώματα.

Σχετικά με την μόνωση, εξαρτάται από εσάς αν θέλετε διπλά τοιχία με μόνωση πετροβάμβακα ή μονωτικό DOW και άλλα μονωτικά υλικά, ή ακόμα και σοβά που συνδυάζεται όμορφα και με το ξύλο, γυψοσανίδα, πέτρες κλπ. Επίσης οι τοιχοποιίες μπορούν να γίνουν με μονά τοιχία κάνοντας οριζόντια διαδοχική τοποθέτηση (δηλαδή ο ένας κορμός πάνω στον άλλο).

Σε αυτή την περίπτωση στηριζόμαστε στη θερμομονωτικότητα του ξύλου χρησιμοποιώντας σύνθετες αντικολλητές ξυλείες σε κατάλληλες ανά περίπτωση διατομή.

8Τα προκατασκευασμένα από ξύλινα σκελετά τι διάρκεια ζωής έχουν;

Το ξύλο είναι ένα υλικό το οποίο αντέχει στο χρόνο καθώς δεν παύει ακόμη και μετά τη κοπή του να διατηρεί τις φυσικές του ιδιότητες. Παραμένει ζωντανό και το μόνο που χάνει είναι η ανάπτυξη του. Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για τα ξύλινα σκελετά των προκάτ, προέρχονται από κωνοφόρα δέντρα βραδείας ανάπτυξης Σκανδιναβικών χωρών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ξύλα αυτά να είναι ιδιαίτερα συμπαγή και άφθαρτα παρέχοντας προστασία κι ασφάλεια στους κατοίκους για πολλές γενιές (80 χρόνια τουλάχιστον).

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το ξύλο μπορεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Απόδειξη τα μεγάλα σε ηλικία δέντρα. Ακόμα και μετά την κοπή τους αντέχουν χιλιάδες χρόνια χωρίς να διαβρωθούν.

Να θυμάστε ότι η ξύλινη κατασκευή χρησιμοποιείτο για αιώνες και υπάρχουν πολλά παραδείγματα από σπίτια που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Αυτές οι κατασκευές δεν είχαν καν το όφελος της επεξεργασίας που γίνεται σήμερα για προστασία και συντήρηση (εμποτισμένα με φάρμακο για αποφυγή διάβρωσης από ζώντες οργανισμούς).

9Ποιο το κόστος κατασκευής Είναι αρκετά πιο οικονομικά από τα συμβατικά σπίτια.

Τα προκάτ ξύλινα σπίτια λόγω της ταχύτητας που έχουν στο μοντάρισμα και στο στήσιμο τους, μειώνουν τον αριθμό στα μεροκάματα και κατά συνέπεια μειώνεται και το συνολικό κόστος.

Το κόστος εξαρτάται από το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου, το σχέδιο (όσο πιo απλό τόσο πιo οικονομικό ), το είδος ξυλείας, τον χώρο τοποθέτησης και το είδος εξοπλισμού. 

Όταν όλα αυτά συμφωνηθούν θα ξέρετε από την αρχή το ακριβές ποσό που θα στοιχίσει η κατασκευή σας.

 

Υπάρχει τεράστια γκάμα επιλογών και φυσικά τιμών.

10Υπάρχει κάποια άλλη οικονομική επιβάρυνση ;
Οικονομική επιβάρυνση αλλά μικρή, θα υπάρξει μόνον αν ο χώρος τοποθέτησης είναι εκτός του νομού Αττικής .και υπολογίζεται με βάση την χιλιομετρική απόσταση.
11Πόσος είναι ο χρόνος κατασκευής ;

Αυτό εξαρτάται από τα τετραγωνικά του σπιτιού. Συνήθως ο χρόνος παράδοσης είναι από 1 έως 4 μήνες.

Ο χρόνος αποπεράτωσης είναι ανάλογος με το μέγεθος του κτιρίου, το σχέδιο του, τον χώρο τοποθέτησης του, έκτακτες καταστάσεις και καιρικές συνθήκες.

 
12Τα σχέδια για τα ξύλινα προκάτ είναι περιορισμένων αρχιτεκτονικών σχεδίων;

Όχι δεν είναι. Τα προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια προσαρμόζονται σε όποιο σχέδιο εσείς επιθυμείτε.

Υπάρχουν πολλά σχέδια έτοιμων κατοικιών προς διευκόλυνσή της επιλογής σας αλλά εάν έχετε ιδιαίτερες προτιμήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν

Σε περίπτωση που δεν έχετε αρχιτέκτονα, μπορούμε να σας παραπέμψουμε σε αρχιτέκτονες και μηχανικούς που συνεργάζεται η εταιρεία μας.

13 Η βάση που θα στηθεί το σπίτι είναι απαραίτητη και με τι τρόπο μπορεί να γίνει ;

Μια απλή οπλισμένη βάση από σκυρόδεμα αρκεί, προκειμένου να στηθεί από πάνω το σπίτι. Τα προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια είναι 8 φορές ελαφρύτερα από κατασκευές σκυροδέματος και πλινθοδομής, για αυτό και το έργο της θεμελίωσης γίνεται πιο απλό.

Η βάση, απλή ή με υπόγειο, υπερυψωμένη ή μη, μπορεί να ετοιμαστεί με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη ή μπορεί να το αναλάβει η εταιρία μετά από συμφωνία και δε συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του ξύλινου κτιρίου.

Επίσης για απλές λύσεις και μικρά σπίτια συνιστάται μεταλλική βάση.

14Τι είδους κατασκευές μπορώ να φτιάξω με ξύλινα σκελετά;
Ότι θέλετε! Σπίτια σε βάση, σπίτια σε ταράτσα (είναι ελαφρύτερα από τα χτιστά για αυτό προτιμώνται), σχολεία, γραφεία, εκθεσιακοί χώροι, ενοικιαζόμενα, εστιατόρια, μπανγκαλόου,campings, μπαρ…
15Τι γίνεται με το ρεύμα στα εκτός σχεδίου οικόπεδα;
Η λύση που προτείνει η εταιρεία μας, είναι τα φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με την γεννήτρια. Μπορείτε να βάλετε και μόνο μια μεγάλη γεννήτρια, αλλά η λύση των φωτοβολταϊκών θα σας γλυτώσει από συχνούς πονοκεφάλους. Η εταιρεία μας συνεργάζεται με εταιρείες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και μπορεί να σας παραδώσει την κατοικία σας που επιθυμείτε μαζί με τα φωτοβολταϊκά.
16Χρειάζεται οικοδομική άδεια ;
Όπως ισχύει για κάθε κατασκευή, είναι απαραίτητη.  Η άδεια έχει ακριβώς την ίδια διαδικασία γιατί αφορά την επιφάνεια του κτίσματος και όχι το υλικό δόμησης.Την έκδοση της πολεοδομικής άδειας μπορούν να την αναλάβουν οι συνεργαζόμενοι μηχανικοί μας αλλά εντός περιορισμένης γεωγραφικής εμβέλειας .
17Ποιος έχει την ευθύνη της οικοδομικής άδειας ;
Ο ιδιοκτήτης, στο όνομα του οποίου καταχωρείται και εκδίδεται η οικοδομική άδεια, θα πρέπει να αναθέσει σε Πολιτικό Μηχανικό δικό του η συνεργάτη μας Μηχανικό αυτήν τη διαδικασία.
18Η συντήρηση ενός ξύλινου κτιρίου είναι μεγαλύτερη από μια συμβατική κατασκευή ;
Η ίδια, ίσως και μικρότερη από αυτή που χρειάζεται ένα συμβατικό κτίριο.  Κάθε 5 έως 6 χρόνια, ανάλογα και τις καιρικές συνθήκες ένα φρεσκάρισμα εξωτερικών επιφανειών ενδείκνυται.
19Υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά του κτιρίου ;

Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός τετραγωνικών ούτε για κατοικίες ούτε για επαγγελματικούς χώρους.

 

Είναι θέμα σχεδιασμού και στατικής μελέτης.

20Οι κατοικίες είναι Οικολογικές;

Το ξύλο το οποίο είναι η σημαντικότερη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του σκελετού είναι οικολογικό από ανακυκλώσιμο κατασκευαστικό υλικό και δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα κατά την παραγωγή και την κατασκευή.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την συντήρηση της οικοδομικής ξυλείας δεν περιέχουν χημικά φορτία και βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών στην ατμόσφαιρα.

21Μπορώ στο μέλλον να κάνω επέκταση ή αλλαγή στο σπίτι που θα κατασκευάσετε;

Μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε επέκταση ή αλλαγή στη κατασκευή.

22Τα ξύλινα σπίτια κάνουν για τοποθέτηση σε ταράτσα ?

Τα ξύλινα σπίτια έχουν χαμηλό βάρος και γι αυτό το λόγο είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε ταράτσες που δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να σηκώσουν τα βάρη μιας συμβατικής κατασκευής.

23Υπάρχει δυνατότητα παράδοσης σε μορφή ΚΙΤ ?

Στα πλαίσια της σημαντικής μείωσης του κόστους για τον πελάτη μας,οι κατοικίες μας μπορούν να παραδοθούν σε μορφή Κιτ η σε οποιοδήποτε στάδιο επιθυμούν ,δίνοντας παράλληλα και τις αναλυτικές οδηγίες μονταρίσματος έτσι ώστε η ολοκλήρωση της κατοικίας να είναι μια εύκολη υπόθεση με χαμηλό κόστος